Team Huisartsenpraktijk Hooghkamer

Team

Huisartsen: Dick Koster en Carla Juffermans

Praktijkassistenten: Margret Remmig en Sonja van der Marel

Praktijkverpleegkundigen: Marja Rorije (diabetesverpleegkundige/verpleegkundig specialist), Margot van der Salm (verpleegkundig specialist), Lianne van Dam (POH-GGZ)

 

We speak English Wir sprechen Deutsch Nous parlons francais Dick Koster
Huisarts
Sinds 2014 werk ik met veel plezier in Voorhout als huisarts. Ik ben getrouwd en samen met mijn vrouw hebben we 4 kinderen, die inmiddels studeren of afgestudeerd zijn. Het werk als huisarts vind ik zeer boeiend door de veelzijdigheid van de vragen die mensen stellen. Goed doorvragen helpt daarbij en maakt het werk iedere dag weer anders. Samenwerken aan uw gezondheid in overleg met u en samen met ons team is een belangrijk onderdeel van het werk. Soms per klacht, soms meer preventief.  Altijd kijkend naar uw leven en gezondheid en hoe we het beste resultaat kunnen vinden. Naast werken is mijn gezin, wandelen in de bergen, muziek en lezen heel belangrijk. Ik zit in diverse besturen en ben onder andere medisch adviseur bij het Hospice in Sassenheim en op de Huisartsenpost. Naast mijn opleiding tot huisarts ben ik ook mediator en bemiddel graag bij ingewikkelde zaken, een vaardigheid die natuurlijk ook in de praktijk soms ingezet kan worden.

 

Carla Juffermans
Huisarts
Sinds september 2017 heb ik de overstap gemaakt van een praktijk in Rijnsburg, waar ik 10 jaar heb gewerkt, naar deze praktijk in Voorhout. Samen met mijn echtgenoot Dick Koster zorgen we voor continuïteit  in de huisartsenzorg voor u. Mijn werkdagen zijn dinsdag en donderdag. De overige werkdagen werk ik als palliatief arts in het LUMC en ben ik docent aan de huisartsenopleiding in Leiden. Juist deze combinatie van werkzaamheden inspireert me in het werk: ik houd mijn kennis en vaardigheden als huisarts goed bij, ik kan praktijkervaring meenemen naar het onderwijs en ken veel artsen in het LUMC.

Mijn specialisatie is palliatieve zorg, zorg voor mensen in de laatste levensfase. Ik zie het als mijn uitdaging mensen zo goed mogelijk te begeleiden in het omgaan met beperkingen. Dat geldt niet alleen voor de laatste levensfase! Voor mij is het belangrijk een goed contact op te bouwen met mijn patiënten, om samen te kijken naar wat belangrijk is voor uw gezondheid, en gezamenlijk te besluiten welk beleid gevolgd kan worden. Een open houding en zorgvuldigheid staan daarbij voorop!

Naast mijn werk beleef ik veel plezier aan mijn gezin, lekker buiten zijn en het maken van muziek.

 

Margret Remmig
Assistente
Graag wil ik u voorstellen over mijzelf, ik ben getrouwd en we hebben twee dochters. Vanaf mijn 18 jaar heb ik altijd in Huize Agnes gewerkt als verzorgende, eerst full time en na mijn eerste dochter ben ik part time gaan werken. Dit heb ik altijd met veel liefde en plezier gedaan. In oktober 2004 ben ik begonnen als doktersassistente. Heb hier ook mijn opleiding als doktersassistente voor behaald. Ik heb 10 jaar lang de twee banen gecombineerd gedaan, maar omdat ik nu meer werk als doktersassistente ben ik gestopt bij Huize Agnes. Met veel plezier doe ik mijn werk waarin de aandacht en tijd voor de patienten voorop staat en om samen te werken aan uw gezondheid.

 

Sonja van der Marel
Assistente
Ik ben getrouwd, heb 3 kinderen en woon in Sassenheim. Na jarenlang een administratieve baan in het onderwijs te hebben gehad, heb ik gekozen voor een carrièreswitch en heb ik mij om laten scholen tot doktersassistente. Ik heb mijn stage in deze huisartsenpraktijk gedaan en vanaf 1 januari 2019 ben ik drie dagen per week als vaste kracht in de praktijk werkzaam. In mijn vrije tijd loop ik graag hard en ook reizen doe ik graag.

 

Marja Rorije
Praktijkverpleegkundige/verpleegkundig specialist diabetes

Mijn naam is Marja Rorije-de Boer. Vanaf 1973 ben ik werkzaam in de gezondheidszorg; destijds begonnen als doktersassistente. Op latere leeftijd de deeltijd HBO-V en de post HBO opleiding verpleegkundige in de Huisartsenpraktijk afgerond. Vele jaren ben ik werkzaam geweest als wijkverpleegkundige in diverse functies. Sinds 1998 ben ik werkzaam als praktijkverpleegkundige. In verschillende huisartsen praktijken heb ik ervaring opgedaan met als aandachtsgebieden Diabetes Mellitus, Astma / COPD, Cardiovasculair Risicomanagement en Ouderenzorg. Tevens begeleid ik de patiënten met stoppen met roken en bezoek ik de patiënten in het kader van het project Ouderenzorg. Sinds ‚Äčaugustus 2008  ben ik geregistreerd als diabetesverpleegkundige.‚Äč Ik hoop dat ik vanuit mijn aandachtsgebieden veel voor u kan betekenen.

 

Lianne van Dam
POH GGZ
Mijn naam is Lianne van Dam en ik werk vanaf 1 oktober 2018 elke maandagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur als POH GGZ in de huisartsenpraktijk Hooghkamer. Na mijn opleiding SPH, heb ik eerst als ambulante hulpverlener en maatschappelijk werkster gewerkt met o.a kinderen, tieners, volwassenen en gezinnen. Vorig jaar heb ik de opleiding POH-GGZ afgerond en werk ik nu als POH-GGZ in verschillende huisartsenpraktijken. In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten;wandelen, fietsen,