Spreekuren

Afspraken: voor het maken van afspraken of het aanvragen van visites kunt u dagelijks tussen 8.00-11.00 uur bellen (tel.nr. 0252-22 24 46). U kunt ook zelf een afspraak inplannen via www.mijngezondheid.net.

Spreekuur huisartsen: op afspraak. Elke morgen en elke middag, m.u.v. dinsdagmiddag. Er is geen inloopspreekuur meer.

Aanwezigheid huisartsen:
Dick Koster: maandag, woensdag, vrijdag
Carla Juffermans: dinsdag, donderdag
Tiffany Smit: woensdag, donderdag
Anne de Haan: maandag, dinsdag, vrijdag (vanaf oktober 2023 weer aanwezig)

Visites op afspraak: dagelijks tussen 12.00 en 14.30 uur.

Telefonisch terugbelspreekuur: op afspraak. Aanvragen dagelijks vóór 10.45 uur. Geeft u een telefoonnummer door waarop u goed bereikbaar bent. Vaak belt de huisarts u terug tussen 12 en 14 uur of aan het einde van de middag.

Assistentenspreekuur: op afspraak. Het spreekuur is bedoeld voor het uitspuiten van oren, bloeddruk meten, aanstippen van wratten, geven van injecties, uitstrijkjes, wondbehandeling, vaccinaties en het maken van hartfilmpjes. Het makkelijkst is als u een afspraak maakt met een van de assistentes via telefoon: 0252-22 24 46.

Opvragen van uitslagen: dagelijks tussen 8.00 en 11.00 uur. U kunt uw uitslagen ook vinden op www.mijngezondheid.net

E-consulten: via www.mijngezondheid.net kunt u een korte vraag aan de huisarts stellen. De huisarts probeert deze vraag binnen 24 uur te beantwoorden.

Verder vragen we uw aandacht voor het volgende:
De assistente zal u vragen naar de reden voor het maken van een afspraak. Dit doet de assistente om het spreekuur goed te kunnen plannen en de wachttijd in de praktijk te beperken.

De assistente zal aan de hand van uw verhaal bepalen wat de urgentie van uw klacht is en op welke termijn u door de arts gezien moet worden. Doel van dit alles is u beter van dienst te zijn.

Mocht u de reden voor de afspraak liever niet melden aan de assistente dan kunt u dat aangeven.

Annuleren afspraak: Er kan altijd een reden zijn waarom u een gemaakte afspraak af moet zeggen. Mocht dit het geval zijn, dan horen we dit graag zo spoedig mogelijk, zodat we hier bij de planning van de agenda rekening mee kunnen houden. Wanneer u uw afspraak niet nakomt zonder ons hiervan tijdig op de hoogte te stellen, dan kan het zijn dat u hier een rekening voor ontvangt.

Tips voor een goed lopend consult:

1. Weet wat u wilt vragen en wat u verwacht; schrijf dat van tevoren op. Als u alleen benoemt wat de klacht is, dan weet de arts niet wat uw verwachting is.

2. Bedenk van tevoren altijd: waarom kom ik nu, met deze klacht, naar deze dokter. Doe dat ook bij controleafspraken: komt u alleen omdat het moet, of heeft u zelf ook nog vragen?

3. Wees altijd eerlijk. Als u bijvoorbeeld bepaalde medicijnen niet neemt, zeg dat dan en leg ook uit waarom. Overdrijf of bagatelliseer uw klacht niet; onjuiste informatie kan leiden tot onjuiste behandeling.

4. Wees redelijk in uw vragen. Bespreek open wat u van de arts verwacht, maar ga niets eisen. Een slechte verstandhouding is voor beide partijen onprettig en komt de zorg niet ten goede. Probeer u in te leven in de rol van de arts, dat verwacht u omgekeerd ook.

5. Weet welke medicijnen u slikt (ook die niet zijn voorgeschreven), welke ziekten en behandelingen u in het verleden hebt gehad of nog hebt, voor welke stoffen u allergisch bent.

6. Vermeld bijzonderheden desnoods ongevraagd: dat u zwanger wilt worden, dat een middel eerder bijwerkingen heeft gegeven, dat er bepaalde erfelijke ziekten in de familie voorkomen, dat u recentelijk in de tropen bent geweest etcetera. Bedenk voorafgaand aan een consult welke informatie belangrijk kan zijn voor de arts.

7. Neem eventueel  iemand mee. Twee horen meer dan één en de ander kan bijvoorbeeld aantekeningen maken, zodat u zich kunt concentreren op het gesprek.

8. Spaar geen vragen op. Als u meerdere vragen heeft, geef dat dan bij het begin van het consult aan, de arts kan er dan rekening mee houden. Plan zo nodig een dubbel consult in overleg met de assistente.

9. Controleer aan het eind van het consult of u de arts goed begrepen heeft. Geef in uw eigen woorden aan wat u denkt dat er aan de hand is en wat gaat gebeuren. Als dit niet klopt dan kan de arts daar direct op in gaan.

10. Ga uit van de volgende regel: de arts schiet tekort als ik de uitleg niet snap, maar ik ben zelf verantwoordelijk om te zeggen dat ik het niet kan volgen.